מערבבים בקערה את האגוזים, שקדים, סוכר, קינמון וציפורן.
שלב 3
0 דקות
חותכים דף של בצק פילו לשלוש רצועות שוות ומברישים כל רצועה בחמאה. מניחים כפית גדושה מתערובת האגוזים במרכז חלקה התחתון של כל רצועה, ובמרחק של 3.5 ס"מ מהתחתית. מגלגלים פעם אחת, מורחים את השוליים בחמאה, מקפלים אותם פנימה כך שמתקבל סיגר סגור משני הצדדים וממשיכים לגלגל. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
שלב 4
0 דקות
מניחים את הסיגרים בשכבה אחת בתבנית התנור, ומורחים בחמאה הנותרת. אופים במשך 15 דק', או עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים בתבנית.
שלב 5
0 דקות
במקביל מכינים את סירופ הלימון: קולפים פסים דקים של קליפה ממחצית הלימון (ללא הקליפה הלבנה והמרה). מניחים בסיר את הסוכר והמים, מערבבים מעל אש קטנה עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הקליפה ומקל קינמון ומבשלים במשך 2 דק'. מצננים ונפטרים מהקליפה והמקל.
שלב 6
0 דקות
מברישים את הסיגרים בסירופ החם ומצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים מעל את השקדים והקינמון הנוספים.
שלב 1
מתוך
6
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
שלב 2
מתוך
6
מערבבים בקערה את האגוזים, שקדים, סוכר, קינמון וציפורן.
שלב 3
מתוך
6
חותכים דף של בצק פילו לשלוש רצועות שוות ומברישים כל רצועה בחמאה. מניחים כפית גדושה מתערובת האגוזים במרכז חלקה התחתון של כל רצועה, ובמרחק של 3.5 ס"מ מהתחתית. מגלגלים פעם אחת, מורחים את השוליים בחמאה, מקפלים אותם פנימה כך שמתקבל סיגר סגור משני הצדדים וממשיכים לגלגל. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
שלב 4
מתוך
6
מניחים את הסיגרים בשכבה אחת בתבנית התנור, ומורחים בחמאה הנותרת. אופים במשך 15 דק', או עד שהבצק מזהיב קלות. מצננים בתבנית.
שלב 5
מתוך
6
במקביל מכינים את סירופ הלימון: קולפים פסים דקים של קליפה ממחצית הלימון (ללא הקליפה הלבנה והמרה). מניחים בסיר את הסוכר והמים, מערבבים מעל אש קטנה עד שהסוכר נמס, מוסיפים את הקליפה ומקל קינמון ומבשלים במשך 2 דק'. מצננים ונפטרים מהקליפה והמקל.
שלב 6
מתוך
6
מברישים את הסיגרים בסירופ החם ומצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים מעל את השקדים והקינמון הנוספים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0