המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ליצור 8 חתכים לכל אורך הסינטה (ליצור "כיסים") לדחוף לכל חתך חצי שן שום, לפזר על הנתח את כל התבלינים כולל השמן, לעסות היטב ולהניח מכוסה בניילון במקרר כ-4 שעות.
לחמם היטב מחבת או סיר טפלון רחב, להוסיף 2 כפות שמן זית ולצרוב את הסינטה (עם התבלינים) על המחבת, ולטגן 3 דק' מכל צד.
לחמם תנור לחום 200 מעלות, מניחים את רשת התנור באמצע, מתחת לרשת מניחים תבנית עם נייר אפייה וקצת מים (כדי שהנייר לא ישרף), על מנת שיקלטו את כל נוזלי הסינטה.
לאחר שצרבנו את הנתח על הגז, נעביר את הסינטה לצלייה על רשת התנור ל-20 דקות בדיוק, להוציא ולהניח בצד ל-20 דקות, לפרוס דק-דק.
אופן הכנה תפוחי האדמה: לרחוץ היטב את תפוחי האדמה, במידה ויש תפוחי אדמה גדולים, חוצים לשניים, מניחים בקערה, מוסיפים שום מגורד, פפריקה, פסטו, כפית מלח גס, פלפל גרוס, שמן זית ומים, ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים, מעבירים לתבנית אפייה של התנור, מרופדת ב-2 דפי נייר אפייה, מפזרים עוד 1/2 כפית מלח גס, אופים באמצע התנור בחום 200 מעלות, כ-20 דקות.
לאחר מכן מורידים ל-180 מעלות לעוד 15 דקות, או עד שתפוחי האדמה שחומים ומוכנים, מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1