הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 3
0 דקות
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
שלב 4
0 דקות
הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
שלב 5
0 דקות
פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן עד לצמצום הנוזלים. מצננים על נייר סופג.
שלב 6
0 דקות
מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
שלב 7
0 דקות
הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
שלב 8
0 דקות
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח.
שלב 9
0 דקות
מטגנים בטיגון עמוק עד שהסמבוסק משחים. מצננים ומגישים.
שלב 1
מתוך
9
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
שלב 2
מתוך
9
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 3
מתוך
9
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
שלב 4
מתוך
9
הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. מרסקים אותם לפירה. מוסיפים חמאה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים בקערה לצינון.
שלב 5
מתוך
9
פורסים את הפטריות לאורך, חוצים, ממליחים ומקפיצים בשש כפות שמן עד לצמצום הנוזלים. מצננים על נייר סופג.
שלב 6
מתוך
9
מערבבים את הפטריות עם תפוחי האדמה ומוסיפים 2 חלמונים. מערבבים היטב.
שלב 7
מתוך
9
הכנת הסמבוסק: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן דק. קורצים באמצעות ספל רחב עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית גדושה של מלית ומקפלים לצורת חצי ירח. מהדקים עם מזלג בקצוות.
שלב 8
מתוך
9
מניחים להתפחה בתבנית אפייה משומנת כשהם מכוסים במגבת עד להכפלת הנפח.
שלב 9
מתוך
9
מטגנים בטיגון עמוק עד שהסמבוסק משחים. מצננים ומגישים.
הערות 0