מניחים את החמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כשתי דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
שלב 2
0 דקות
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה, כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מיד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר).
שלב 5
20 דקות
אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
שלב 6
0 דקות
אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.
שלב 1
מתוך
6
מניחים את החמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כשתי דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה, עד שכולו נבלע בבצק.
שלב 2
מתוך
6
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ועדיף למשך הלילה).
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעובי ¾ ס"מ (או קצת יותר עבה, כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכני עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מיד, רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר).
שלב 5
מתוך
6
אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
שלב 6
מתוך
6
אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני: מערבבים ½ כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0