מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
שלב 2
10 דקות
מתחילים בהכנת קרמל - מחממים בסיר חמאה עם סוכר על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה ומתחילים לערבב. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה בצבע חום.
שלב 3
0 דקות
מחממים חלב (אפשר להרתיח) ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך ערבוב קבוע. מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שמתקבל נוזל חלק וסמיך. מקררים.
שלב 4
0 דקות
מנפים לקערת מעבד מזון קמח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה, חלמון ואת הקרמל שהכנו מקודם. מערבבים את מרכיבי הבצק לתערובת פירורית רטובה. אם היא לא מתקבצת לכדי בצק מוסיפים בהדרגה קצת חלבון (כף-כף) וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק שלא נדבק לדפנות קערת המעבד.
שלב 5
0 דקות
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים קלות כדי לאחדו לגוש. אם הבצק נדבק מוסיפים עוד קצת קמח. מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ.
שלב 6
0 דקות
קורצים עוגיות עגולות או בצורת פרח או לב (תלוי בקורצן שבוחרים), בחצי מהם יוצרים חור עגול באמצע - אפשר בעזרת קש או עם קורצן.
שלב 7
6 דקות
מסדרים את העוגיות על תבנית ואופים במשך 6-10 דקות, תלוי בתנור. העוגיות מוכנות ברגע שהן מתחילות להזהיב. מוציאים ומקררים על הרשת.
שלב 8
0 דקות
מסדרים יחד את כל החלקים העליונים עם הלב וזורים עליהם אבקת סוכר. מורחים על החלק התחתון השלם בין חצי כפית לכפית ריבה ומכסים בחלק העליון עם הלב.
שלב 9
0 דקות
אוכלים מיד או שומרים בקופסה אטומה.
שלב 1
מתוך
9
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
שלב 2
מתוך
9
מתחילים בהכנת קרמל - מחממים בסיר חמאה עם סוכר על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה ומתחילים לערבב. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה בצבע חום.
שלב 3
מתוך
9
מחממים חלב (אפשר להרתיח) ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך ערבוב קבוע. מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שמתקבל נוזל חלק וסמיך. מקררים.
שלב 4
מתוך
9
מנפים לקערת מעבד מזון קמח, מוסיפים אבקת סוכר, חמאה, חלמון ואת הקרמל שהכנו מקודם. מערבבים את מרכיבי הבצק לתערובת פירורית רטובה. אם היא לא מתקבצת לכדי בצק מוסיפים בהדרגה קצת חלבון (כף-כף) וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק שלא נדבק לדפנות קערת המעבד.
שלב 5
מתוך
9
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים קלות כדי לאחדו לגוש. אם הבצק נדבק מוסיפים עוד קצת קמח. מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ.
שלב 6
מתוך
9
קורצים עוגיות עגולות או בצורת פרח או לב (תלוי בקורצן שבוחרים), בחצי מהם יוצרים חור עגול באמצע - אפשר בעזרת קש או עם קורצן.
שלב 7
מתוך
9
מסדרים את העוגיות על תבנית ואופים במשך 6-10 דקות, תלוי בתנור. העוגיות מוכנות ברגע שהן מתחילות להזהיב. מוציאים ומקררים על הרשת.
שלב 8
מתוך
9
מסדרים יחד את כל החלקים העליונים עם הלב וזורים עליהם אבקת סוכר. מורחים על החלק התחתון השלם בין חצי כפית לכפית ריבה ומכסים בחלק העליון עם הלב.
שלב 9
מתוך
9
אוכלים מיד או שומרים בקופסה אטומה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0