המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - שמים קמח שמרים, חמאה וסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, ביצה ווניל ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך יחסית.
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).
אם רוצים להכין את העוגה בגרסת שושנים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ, מורחים בתערובת חמאה, סוכר וקינמון ומפזרים פירורי שוקולד ואגוזים.
מגלגלים את 2 הצלעות הארוכות פנימה (כמו ספר תורה) מתקבלים 2 גלילים מחוברים. פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ ומעמידים בתבנית על הקרמל מהדפנות לכיוון המרכז, כשהצד המחובר פונה למרכז. שומרים על מרווח בן השושנים. מתפיחים ואופים כמוסבר במתכון.
להכנת הטופי - ממיסים 3/4 כוס סוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים עד להמסה ואז מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה בהדרגה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומצננים.
מערבבים בקערה חמאה, סוכר, קינמון ותמצית וניל.
מקמחים היטב משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ ועובי 4 מ"מ.
מורחים תערובת חמאה וסוכר בשכבה אחידה ומפזרים פירורי שקולד ואגוזים.
חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועות רוחב של 5 ס"מ (מתקבלות 7 רצועות ברוחב 5 ס"מ ואורך 40 ס"מ).
מגלגלים רצועה ראשונה לשבלול כשהמלית כלפי פנים ומניחים במרכז התבנית על הקרמל. מלפפים את הרצועה השנייה סביב הראשונה וממשיכים כך להגדיל את הספירלה עד שמנצלים את כל הרצועות.
מתפיחים כ-30 דקות עד שהספירלה כמעט מכפילה את נפחה וממלאת את התבנית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה ואפויה גם בחלקה הפנימי.
מוציאים מהתנור, ממתינים כחמש דקות והופכים את העוגה בעודה חמה. מצננים היטב לפני הפריסה ומגישים בטמפ החדר. העוגה נשמרת יומיים-שלושה בכלי מכוסה מחוץ למקרר.
לגרסת פרווה - ניתן להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, את החמאה במרגרינה ואת החלב במים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0