המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את גבעולי הריבס, מסירים שאריות עלים ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
מפזרים בתחתית תבנית פיירקס וזורים מעל ארבע כפות סוכר.
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים מעט בידיים עד לקבלת בצק פירורים גס. מפזרים מעל הריבס.
אופים חצי שעה בחום בינוני, עד שהבצק מזהיב ומעט רוטב סמיך, אדום ומבעבע של ריבס וסוכר פורץ מתחתיו בשוליים.
מגישים חם, קר, או בטמפרטורת החדר. הכי טעים חם, עם כדור גלידת וניל.
את גבעולי הריבס אפשר לקנות בשווקים וגם במרכולים (בדרך כלל הם במקרר הירקות, ליד עשבי התיבול). אם אין, אפשר להחליפם בקוביות תפוחים חמוצים, אבל כדאי להשתדל למצוא ריבס: זה גם טעים, וזה גם נושא שיחה מצוין עם כל הגיסים והגיסות שלא ראו דבר כזה מעולם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0