מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.
שלב 2
0 דקות
מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דק'. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד.
שלב 3
0 דקות
מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי).
שלב 4
0 דקות
מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
שלב 5
0 דקות
מצננים את הציפוי כ-15 דקות, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
שלב 1
מתוך
5
מקציפים את הביצים עם הסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. ממיסים (על אדים, במיקרוגל או בסיר קטן) את השוקולד עם החמאה, הקקאו והמלח. מוסיפים את תערובת השוקולד, בהדרגה ותוך הקצפה, אל תערובת הביצים והסוכר. מוסיפים גם את השמנת החמוצה ומאחידים. בעזרת מרית מקפלים פנימה את הקמח, עד שהוא מתפזר בצורה אחידה בבלילה.
שלב 2
מתוך
5
מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (כ-30 דק'. זהירות לא לייבש). מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים את קרם חמאת הבוטנים: במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את גבינת השמנת וחמאת הבוטנים. ממיסים (על אדים או בזהירות במיקרוגל) את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד לאיחוד.
שלב 3
מתוך
5
מרכיבים את העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לשלוש דיסקיות דקות ואחידות בעוביין. מסירים את שתי הדיסקיות העליונות ושומרים על צלחת בצד. מורחים על הדיסקית התחתונה מחצית מהקרם. מניחים בזהירות את הדיסקית האמצעית מעל הקרם, ומורחים עליה את יתרת הקרם. מניחים על הקרם את הדיסקית העליונה (התקבלה עוגה ממולאת בשתי שכבות קרם, וללא ציפוי).
שלב 4
מתוך
5
מכינים את הציפוי: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים עד שנוצר סירופ. ממשיכים להרתיח על אש בינונית עוד חמש דקות, עד שהסירופ מסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה. אם צריך, מחזירים לאש לכמה שניות כדי להמיס את הסוכר שהתגבש במגע עם השמנת הקרה. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.
שלב 5
מתוך
5
מצננים את הציפוי כ-15 דקות, ואז יוצקים שכבה אחידה ממנו על העוגה. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0