-
שלב 1
0 דקות
חממו את התנור לחום של 220 מעלות.
-
שלב 2
0 דקות
בעזרת מגבת נייר, שמנו תבנית אפייה במעט חמאה.
-
שלב 3
0 דקות
נפו את הקמח ואת אבקת האפייה לתוך קערה גדולה.
-
שלב 4
1 דקות
חתכו את החמאה (ניתן להמיר למרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לקוביות קטנות.
-
שלב 5
0 דקות
הוסיפו את הקוביות לקמח.
-
שלב 6
0 דקות
פוררו אותה בקצות האצבעות וערבבו עם הקמח, עד שנוצרים פרורים קטנים.
-
שלב 7
0 דקות
ערבבו פנימה את הסוכר וצרו גומה באמצע התערובת בעזרת כף.
-
שלב 8
0 דקות
שברו את הביצה לספל וטרפו אותה היטב בעזרת מזלג.
-
שלב 9
0 דקות
הוסיפו את החלב ואת תמצית הוניל לביצה, ערבבו היטב ושפכו לתוך הגומה בקמח.
-
שלב 10
0 דקות
ערבבו הכל היטב, עד שנוצר בצק רך וחלק.
-
שלב 11
0 דקות
פזרו מעט קמח על משטח עבודה נקי וצרו מהבצק כדור יפה.
-
שלב 12
0 דקות
מעכו מעט את הכדור והניחו אותו על משטח העבודה.
-
שלב 13
0 דקות
רדדו את הבצק במערוך, עד שנוצר כדור שקטרו 20 ס"מ.
-
שלב 14
0 דקות
הכניסו אותו לתבנית האפייה, והברישו במעט חלב.
-
שלב 15
0 דקות
אפו את העוגה בתנור במשך 15 דקות, עד שהיא תופחת ומקבלת צבע חום זהב.
-
שלב 16
0 דקות
בינתיים שטפו את התותים, יבשו אותם, הסירו את הגבעולים וחתכו אותם לפרוסות עבות.
-
שלב 17
0 דקות
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו אותה על רשת לקירור.
-
שלב 18
0 דקות
כשהעוגה התקררה, חתכו אותה בזהירות לחצי בעזרת סכין לחם.
-
שלב 19
0 דקות
הניחו את החלק העליון על קרש חיתוך וחתכו אותו לשמונה פרוסות.
-
שלב 20
0 דקות
שפכו את השמנת המתוקה לקערה והקציפו אותה, עד שהיא הופכת לקצפת מוצקה.
-
שלב 21
0 דקות
ערבבו פנימה את היוגורט. הניחו את החלק התחתון של העוגה על הצלחת, ובעזרת המרית פזרו עליו מחצית מהקצפת.
-
שלב 22
0 דקות
הניחו את פרוסות התותים על גבי הקצפת, כך שיכסו את כל העוגה.
-
שלב 23
0 דקות
פזרו את שאר הקצפת מעל התותים.
-
שלב 24
0 דקות
הניחו את שמונה הפרוסות של החלק העליון מעל הקצפת, ופזרו אבקת סוכר למעלה.
הערות 0