המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת התחתית - מקציפים ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת קציפה בהירה וסמיכה.
מוסיפים בבחישה ובעדינות לקציפה את הקמח התופח. מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ משומנת ואופים בחום בינוני עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
להכנת הציפוי - ותכים את התותים לרוחבם (לטבעות). שמים בקערה ומפזרים 4 כפות סוכר. משהים חצי שעה. מסננים את התותים, מעבירים לצלוחית ומוסיפים מעט מים רותחים. מרטיבים את בסיס העוגה עם הנוזלים. את התותים שומרים לכיסוי העוגה.
מקציפים את השמנת עם הסוכר ומורחים על הבסיס.
מסדרים את התותים בצפיפות על הקצפת.
מערבבים את שקית הג'לי היטב עם המים הרותחים, עד שלא יהיו גושים של אבקה. ממתינים כשתי דקות ובזהירות בעזרת כף שופכים על התותים. מקררים מספר שעות לפני ההגשה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2