המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסדרים בתחתית תבנית חסינת אש את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן מניחים את העוף השלם. דוחסים לתוך העוף מחצית מכמות הלימונים החתוכים, מעורבבים עם מחצית מכמות הקורנית, הפלפל השחור ומחצית מכמות המלח.
מערבבים בכוס את היין ואת הדבש (אפשר לחמם כ-20 שניות במיקרוגל כדי להקל על הערבוב) ויוצקים על העוף. מפזרים את חתיכות הלימון הנותרות בין פרוסות תפוחי האדמה. מפזרים מעל את הקורנית הנותרת. בוזקים עוד מעט פלפל שחור גרוס ואת המלח הנותר.
מכסים את התבנית שוב ברדיד אלומיניום ומניחים לשהות במקרר שעתיים לפחות, ועד 24 שעות. פותחים מדי פעם את הכיסוי ויוצקים בכף מהנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כשעה וחצי. מדי פעם פותחים את הכיסוי ומרטיבים בכף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית התבנית.
לאחר שעה וחצי מורידים את רדיד האלומיניום, מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות, וממשיכים לאפות כשעה נוספת.
אחרי כ-30 דקות מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את העוף. ממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות עד שהעוף משחים היטב.
מוציאים מהתנור, מניחים ל-10 דק', חותכים את העוף ומגישים את הרוטב בכלי נפרד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0