המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משפשפים את כרעי העוף מכל הצדדים במלח ובפלפל שחור גרוס, ומצננים בקערה במשך 60 דקות במקרר.
במחבת גדולה עם תחתית כפולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל על להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה.
מוסיפים למחבת את רכז התפוזים, דבש, מקל קינמון, הל, פלפל אנגלי ושזיפים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר, מבשלים במשך כ-20 דקות ובוחשים מדי פעם. מצננים.
משרים את העוף בתערובת השזיפים ומניחים במקרר במשך כ-60 דקות לספיגת טעמים.
מעבירים לטאג'ין או לסיר ומכסים. מכניסים את הטאג'ין/סיר למרכז תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, וצולים במשך 30 דקות.
מרימים בזהירות את מכסה הטאג'ין/סיר, יוצקים על העוף את הנוזלים שהצטברו, מכסים, מנמיכים את החום ל-150 מעלות וצולים 60 דקות נוספות. אחרי חצי שעה בודקים אם כל הנוזלים התאדו ומוסיפים מעט מים חמים.
מרימים את מכסה הטאג'ין/סיר וצולים כ-10 דקות נוספות לקבלת צבע שחום יפה.
מגישים: מניחים את הטאג'ין/סיר במרכז השולחן ומגישים לצד אורז לבן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0