הכנת הרוטב: שמים בקערת ערבוב גדולה את מקלות הקינמון, הדבש, הסוכר החום, הצ'ילי, הסויה והשמן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שיני שום ומערבבים שוב.
שלב 2
0 דקות
בתבנית הגשה מזכוכית מניחים את נתחי העוף, יוצקים עליהם את הרוטב כך שהעוף יכוסה ברוטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל רצוי למשך לילה.
שלב 3
0 דקות
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (200-250 מעלות).
שלב 4
0 דקות
מסדרים את הבטטות בתבנית צלייה, ומתבלים אותן במלח ופלפל. מסדרים את חלקי העוף ויוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. מעסים בידיים את חלקי העוף והבטטות.
שלב 5
20 דקות
הצלייה: בשלב הראשון צולים במשך 20 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף והבטטות מזהיבים היטב.
שלב 6
50 דקות
לאחר מכן, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד כ-50 דקות, עד שהעוף רך עשוי היטב והבטטות צלויות מבחוץ ורכות מבפנים.
שלב 7
0 דקות
מוציאים ומשהים עשר דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
הכנת הרוטב: שמים בקערת ערבוב גדולה את מקלות הקינמון, הדבש, הסוכר החום, הצ'ילי, הסויה והשמן. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שיני שום ומערבבים שוב.
שלב 2
מתוך
7
בתבנית הגשה מזכוכית מניחים את נתחי העוף, יוצקים עליהם את הרוטב כך שהעוף יכוסה ברוטב מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל רצוי למשך לילה.
שלב 3
מתוך
7
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (200-250 מעלות).
שלב 4
מתוך
7
מסדרים את הבטטות בתבנית צלייה, ומתבלים אותן במלח ופלפל. מסדרים את חלקי העוף ויוצקים מלמעלה את הרוטב שהצטבר בקערה. מעסים בידיים את חלקי העוף והבטטות.
שלב 5
מתוך
7
הצלייה: בשלב הראשון צולים במשך 20 דקות, ללא כיסוי, עד שהעוף והבטטות מזהיבים היטב.
שלב 6
מתוך
7
לאחר מכן, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות), מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד כ-50 דקות, עד שהעוף רך עשוי היטב והבטטות צלויות מבחוץ ורכות מבפנים.
שלב 7
מתוך
7
מוציאים ומשהים עשר דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0