המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת תערובת המילוי: אם משתמשים בפריקה או בורגול, משרים לשעה במי ברז, ומסננים. ניתן להשתמש גם בקינואה או אורז עגול. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
קוצצים בצל ומזהיבים בשמן. מוסיפים שום ומערבבים דקה. מוסיפים את יתר חומרי התערובת (חוץ מהעלים עצמם, כמובן), מערבבים ומסירים מהאש.
ממלאים את העלים (כשצד העורקים כלפי פנים). מסדרים בצפיפות בסיר בו הכנו את התערובת (אין צורך לשטוף). מכניסים בין העלים הממולאים פלחי לימון ותמרים.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, ויוצקים לתוך הסור עם העלים. הרוטב צריך בדיוק לכסות אותם. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 45 דקות.
מגישים חם, או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0