את פרוסות החצילים מסדרים בתבנית אפיה משומנת בשמן קנולה ומשמנים גם את הפרוסות משני הצדדים.
שלב 2
0 דקות
אופים בתנור 200 מעלות עד הזהבה.
שלב 3
0 דקות
מזהיבים במחבת עם מעט שמן זית בצל גדול קצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון אפרפר.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים קוביות קטנות מ-2 עגבניות קלופות, מערבבים.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים תבלינים, את האורגנו, 2 שיני שום קצוצות, רסק עגבניות ומעט מים (כ-1/4 כוס ). מביאים לרתיחה.
שלב 6
20 דקות
ממשיכים לבשל מכוסה על להבה קטנה 20 דקות.
שלב 7
8 דקות
במיקרוגל מבשלים כ-8 דקות במים 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות עם 4 שיני שום שלמות קלופות שעושים בהם חריץ שיצאו הטעמים.
שלב 8
0 דקות
מסננים את המים ומועכים לפירה את תפוחי האדמה הרותחים עם שיני השום, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק עוף ו-2 כפות שמן זית.
שלב 9
0 דקות
סידור התבנית: משמנים בשמן קנולה תבנית פיירקס, מניחים שכבת חצילים, מעליה מחצית מתערובת הבשר, שכבת פרוסות דקות של שני בצלים טריים, עוד שכבת חצילים, שכבה משתי עגבניות טריות קלופות פרוסות דק, שכבת תערובת בשר, מעל יוצקים את הפירה, משטחים בעזרת כף רטובה במעט מים (אחרת הפירה נדבק לכף...המים מחליקים את הכף על הפירה), מסמנים עם סכין חריצים בשכבת הפירה בלבד בסגנון שתי וערב.
שלב 10
40 דקות
לפני האפיה יש לזלוף מעט שמן זית מעל. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפיה למשך 40 דקות.
שלב 1
מתוך
10
את פרוסות החצילים מסדרים בתבנית אפיה משומנת בשמן קנולה ומשמנים גם את הפרוסות משני הצדדים.
שלב 2
מתוך
10
אופים בתנור 200 מעלות עד הזהבה.
שלב 3
מתוך
10
מזהיבים במחבת עם מעט שמן זית בצל גדול קצוץ, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב, עד לקבלת גוון אפרפר.
שלב 4
מתוך
10
מוסיפים קוביות קטנות מ-2 עגבניות קלופות, מערבבים.
שלב 5
מתוך
10
מוסיפים תבלינים, את האורגנו, 2 שיני שום קצוצות, רסק עגבניות ומעט מים (כ-1/4 כוס ). מביאים לרתיחה.
שלב 6
מתוך
10
ממשיכים לבשל מכוסה על להבה קטנה 20 דקות.
שלב 7
מתוך
10
במיקרוגל מבשלים כ-8 דקות במים 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות עם 4 שיני שום שלמות קלופות שעושים בהם חריץ שיצאו הטעמים.
שלב 8
מתוך
10
מסננים את המים ומועכים לפירה את תפוחי האדמה הרותחים עם שיני השום, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מעט אבקת מרק עוף ו-2 כפות שמן זית.
שלב 9
מתוך
10
סידור התבנית: משמנים בשמן קנולה תבנית פיירקס, מניחים שכבת חצילים, מעליה מחצית מתערובת הבשר, שכבת פרוסות דקות של שני בצלים טריים, עוד שכבת חצילים, שכבה משתי עגבניות טריות קלופות פרוסות דק, שכבת תערובת בשר, מעל יוצקים את הפירה, משטחים בעזרת כף רטובה במעט מים (אחרת הפירה נדבק לכף...המים מחליקים את הכף על הפירה), מסמנים עם סכין חריצים בשכבת הפירה בלבד בסגנון שתי וערב.
שלב 10
מתוך
10
לפני האפיה יש לזלוף מעט שמן זית מעל. להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפיה למשך 40 דקות.
הערות 0