המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבדים את הקמח, קקאו, סוכר וחמאה, מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
משטחים את הבצק על תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ. ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
מניחים על הבצק נייר כסף שיכסה את כולו ועוד קצת. עליו מניחים חופן שעועית יבשה, חומוס או כל קטניה אחרת, שיכולה לשמש כמשקולת, שהבצק שלנו לא יתנפח בזמן האפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 20 דקות. הבצק לא צריך להיות נוקשה או שחום.
מערבבים יחד את הביצים והסוכר.
בינתיים, ממיסים את השוקולד, חמאה ושמנת על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערת מתכת). כשהשוקולד נמס, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.
מוסיפים לתערובת הביצים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את המלית על הבצק.
מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך 20 דקות בדיוק. צריכה להתקבל עוגה פריכה בצדדים ורכה במרכז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0