המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
בסיר בינוני מחממים את החלב יחד עם החמאה, עד שמגיעים לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומורידים מהאש. ממשיכים לערבב כדקה בעזרת כף עץ, עד שנעלמים הגושים. בשלב זה אפשר להעביר למיקסר כדי להקל על התהליך. מערבבים בעזרת מקציף על מהירות נמוכה ומוסיפים לאט את הביצים, עד שנוצר בצק אחיד ויציב מספיק ליצירת הפחזניות.
בעזרת שקית זילוף או כף יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ על גבי נייר האפייה, ברווחים של 3 ס"מ האחד מהשני. אופים כ-20 דקות, או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות.
מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. מוציאים מן התנור ומצננים בטמפרטורת החדר. הפחזניות נשמרות כ-4 ימים במקום קריר ובכלי אטום.
למילוי: מניחים במיקסר פודינג, חלב ושמנת ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דק', עד לקבלת קרם. מצננים במקרר עד לשימוש.
לציפוי הקרמל: מחממים סוכר עם מים עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר. טובלים כל פחזנית בחלק העליון בקרמל (בזהירות - קרמל חם גורם לכוויה לא נעימה).
מרכיבים את הפחזניות: חותכים כל פחזנית לשניים, בלי לפגוע בציפוי, וממלאים בכף מהמילוי.
מגישים קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0