הכנת הקונפי שום: מניחים בקלחת קטנה את השום והתבלינים ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן, ומחזירים שוב לאש עד שהשום מתרכך.
שלב 2
0 דקות
הכנת הפילאף: מאדים בסיר רחב בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
שלב 3
5 דקות
מוסיפים לסיר את ציר הירקות (ניתן להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ענפי הטימין ואגוז המוסקט, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך - מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
שלב 4
0 דקות
מניחים בקערה את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב. משטיחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, ואופים עד לריכוך הבטטות.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם. מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
5
הכנת הקונפי שום: מניחים בקלחת קטנה את השום והתבלינים ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן, ומחזירים שוב לאש עד שהשום מתרכך.
שלב 2
מתוך
5
הכנת הפילאף: מאדים בסיר רחב בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
שלב 3
מתוך
5
מוסיפים לסיר את ציר הירקות (ניתן להשתמש גם במים, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), ענפי הטימין ואגוז המוסקט, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך - מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
שלב 4
מתוך
5
מניחים בקערה את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב. משטיחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט, ואופים עד לריכוך הבטטות.
שלב 5
מתוך
5
מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם. מומלץ לפזר מעט גבינת פרמזן מגוררת מעל.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0