מנקים את תפוחי האדמה, ומוסיפים אותם לסיר עם מים קרים וכף מלח. מביאים לרתיחה, ומחלישים הלהבה לבינונית.
שלב 2
0 דקות
אחרי כ-25 דק' בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה רכים. המזלג חייב לחדור בקלות לתוך תפוח האדמה.
שלב 3
0 דקות
מורידים את הסיר מהכיריים, מסננים את המים, ומוצאים את תפוחי האדמה, ומקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, ומועכים אותם בעזרת "כותש פירה" וכך מתקבל מרקם חלק מאוד, נימוח וקטיפתי.
שלב 4
0 דקות
מחממים את הסיר עם המחית על אש נמוכה כ-5 דקות כדי לאדות את שארית הנוזלים. במקביל מרתיחים את החלב בסיר נפרד.
שלב 5
0 דקות
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה עם המחית את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בכמויות קטנות את החלב ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה ועדינה. לקבלת מרקם קטפתי אפשר להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה.
מנקים את תפוחי האדמה, ומוסיפים אותם לסיר עם מים קרים וכף מלח. מביאים לרתיחה, ומחלישים הלהבה לבינונית.
שלב 2
מתוך
6
אחרי כ-25 דק' בודקים בעזרת מזלג אם תפוחי האדמה רכים. המזלג חייב לחדור בקלות לתוך תפוח האדמה.
שלב 3
מתוך
6
מורידים את הסיר מהכיריים, מסננים את המים, ומוצאים את תפוחי האדמה, ומקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, ומועכים אותם בעזרת "כותש פירה" וכך מתקבל מרקם חלק מאוד, נימוח וקטיפתי.
שלב 4
מתוך
6
מחממים את הסיר עם המחית על אש נמוכה כ-5 דקות כדי לאדות את שארית הנוזלים. במקביל מרתיחים את החלב בסיר נפרד.
שלב 5
מתוך
6
חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה עם המחית את קוביות החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בכמויות קטנות את החלב ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה ועדינה. לקבלת מרקם קטפתי אפשר להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה.
הערות 0