המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח
ומעבדים 1 דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
הכנת סלט הטונה: חותכים את המלפפונים, הביצים והגמבות לקוביות קטנות. מוסיפים את הטונה והמיונז. מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
הכנת הפיתות: חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לששה עשר עד עשרים כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של חצי ס"מ לערך,
מניחים במרכז 4 כפיות ממלית הטונה ומקפלים מעל את הבצק כמו סמבוסק, מקפלים שוליים זה על זה ומהדקים היטב.
מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת .
לחמם תנור לחום של 190 מעלות. כשהפיתות מכפילות את נפחן לאפות עד להשחמה.
לצנן ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0