המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרפדים את התבנית בניילון נצמד, אם הניילון לא נדבק ניתן להרטיב את התבנית עם אצבעות רטובות.
ממיסים את הסוכר בסיר לקרמל בצבע חום בהיר, מוסיפים את האגוזים הטחונים, מערבבים ויוצקים על מגש מעט משומן. בזהירות זה חם. מצננים.
טוחנים את הקרמל במג'ימיקס לפירורים דקים.
מקציפים חלב, שמנת, ויסקי, אבקת פודינג ותמצית וניל להקצפה חלשה, הקרם צריך להישאר רך.
מקציפים חלבון להקצפה יפה ומקפלים לתוך תערובת הפודינג יחד עם פירורי הקרמל.
יוצקים את הפרפה לתוך התבנית משרים ומקפיאים 6 שעות.
מכינים את הגנש: מרתיחים את השמנת, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר. מצננים. את גנש השוקולד ניתן לחמם במיקרו במשך 20 שניות.
מכינים את הקישוט: מערבבים אבקת סוכר ואגוזים בסיר בישול עם כף עץ עד שאבקת הסוכר מתמוססת ועוטפת את האגוזים. זה יקח כמה דקות, יוצקים אותם על מגש/ משטח קצת משומן ומפרידים ביניהם בעזרת הכף. זהירות, זה חם. מצננים. אפשר להשאיר אותם שלמים או לשבור אותם בעזרת מערוך מעט.
מרכיבים את המנה: מפזרים על דופן הצלחות מעט אבקת סוכר. הופכים את הפרפה מתוך התבנית. חותכים ל-8 מנות, מניחים בשכיבה או עמידה על הצלחות. יוצקים מעל הפרפה בעזרת כף גוש שוקולד בטמפרטורת הגוף.מפזרים את האגוזים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0