המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים סיר בקוטר שיוכל להכיל את נתח הבשר בשלמותו. מוסיפים שלוש כפות שמן זית ומשחימים את הבשר מכל עבר. תוך היפוך והשחמה ממליחים במתינות.
כשהבשר שחום ונאה מוסיפים את הסלרי, כרישה, בצל, גזר, לימון ופלפל. מערבבים וממשיכים בבישול עוד כחצי שעה.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שמתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים שעה נוספת בבישול בסיר מכוסה חלקית, כאשר מדי פעם מוסיפים מעט ציר או מים, במידת הצורך כמובן.
בתום הבישול מניחים את הבשר בצלחת הגשה. ממתינים 15 דקות לפני שמתירים את אסוריו. רצוי להמתין עוד מעט ולהגיש את הנתח כשהוא חם למחצה. מרסקים (עם בלנדר ידני) את הירקות יחד עם נוזלי הסיר (מוסיפים מעט ציר או מים במידת הצורך), עד שיהפכו לרוטב לתיבול הבשר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0