הכנת תבשיל החיטה: קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים (זהירות, זה נשרף בקלות!). מעבירים לקערה.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים רבע כוס שמן זית למחבת, ומזהיבים בה את הבצל.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את החיטה ומערבבים עד שהגרגירים מבהיקים משמן. מוסיפים את הצימוקים, מלח ופלפל ומערבבים על האש עוד חצי דקה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד לגובה שתי אצבעות מעל החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מים חמים למחבת. החיטה מוכנה כשהיא רכה אבל לא נימוחה ממש (כמו פסטה אל-דנטה) וכל המים נספגו.
שלב 5
0 דקות
מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים, ומגישים.
שלב 6
0 דקות
אם רוצים להמשיך להכנת ממולאים, חוצים את הקישואים לרוחב (לא לאורך) ומרוקנים מתוכן. ממלאים בתבשיל החיטה.
שלב 7
0 דקות
מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
מסדרים את חצאי הקישואים הממולאים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם לגמרי, ואם אין מספיק מוסיפים עוד מים חמים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה עד שעה וחצי בחום בינוני, עד שהקישואים רכים וטיפה שחומים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
9
הכנת תבשיל החיטה: קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים (זהירות, זה נשרף בקלות!). מעבירים לקערה.
שלב 2
מתוך
9
מוסיפים רבע כוס שמן זית למחבת, ומזהיבים בה את הבצל.
שלב 3
מתוך
9
מוסיפים את החיטה ומערבבים עד שהגרגירים מבהיקים משמן. מוסיפים את הצימוקים, מלח ופלפל ומערבבים על האש עוד חצי דקה.
שלב 4
מתוך
9
מוסיפים מים רותחים שיגיעו עד לגובה שתי אצבעות מעל החיטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מים חמים למחבת. החיטה מוכנה כשהיא רכה אבל לא נימוחה ממש (כמו פסטה אל-דנטה) וכל המים נספגו.
שלב 5
מתוך
9
מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים, ומגישים.
שלב 6
מתוך
9
אם רוצים להמשיך להכנת ממולאים, חוצים את הקישואים לרוחב (לא לאורך) ומרוקנים מתוכן. ממלאים בתבשיל החיטה.
שלב 7
מתוך
9
מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
מסדרים את חצאי הקישואים הממולאים בתבנית אפייה גדולה ויוצקים מעל את הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם לגמרי, ואם אין מספיק מוסיפים עוד מים חמים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעה עד שעה וחצי בחום בינוני, עד שהקישואים רכים וטיפה שחומים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0