מבשלים את הגריסים: מחממים סיר בינוני ומוסיפים כוס גריסי פנינה. מערבבים מעט ומוסיפים 3.5 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה כשמכסה הסיר פתוח למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה, עד שכל המים מתאדים והגריסים רכים.
שלב 2
0 דקות
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 3
0 דקות
מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הירקות המגוררים והמאודים עם גריסי הפנינה המבושלים, פרוסות הלחם, הבשר הטחון והתבלינים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, בידיים רטובות (פחות נדבק לידיים).
שלב 4
0 דקות
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
שלב 5
0 דקות
אופים בתנור 30-35 דקות. טיפים: ניתן לבשל גם ברוטב עגבניות. אפשרות נוספת היא לאפות רק חצי כמות, ואת יתר הקציצות להקפיא (לפני אפייה). יש להפשיר למשך לילה שלם לפני האפייה.
שלב 1
מתוך
5
מבשלים את הגריסים: מחממים סיר בינוני ומוסיפים כוס גריסי פנינה. מערבבים מעט ומוסיפים 3.5 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה כשמכסה הסיר פתוח למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה, עד שכל המים מתאדים והגריסים רכים.
שלב 2
מתוך
5
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 3
מתוך
5
מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הירקות המגוררים והמאודים עם גריסי הפנינה המבושלים, פרוסות הלחם, הבשר הטחון והתבלינים. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, בידיים רטובות (פחות נדבק לידיים).
שלב 4
מתוך
5
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
שלב 5
מתוך
5
אופים בתנור 30-35 דקות. טיפים: ניתן לבשל גם ברוטב עגבניות. אפשרות נוספת היא לאפות רק חצי כמות, ואת יתר הקציצות להקפיא (לפני אפייה). יש להפשיר למשך לילה שלם לפני האפייה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0