יוצקים את השמנות לסיר קטן. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומקרצפים ממנו בעזרת גב סכין את האבקה השחורה שבו. שמים את האבקה ואת חצאי התרמיל התוך השמנת. מערבבים היטב כדי שהאבקה תתפזר בשמנת ומביאים אל סף רתיחה. מערבבים מדי פעם.
שלב 3
0 דקות
בינתיים, שמים את החלמונים בקערה יחד עם ארבע כפות סוכר וטורפים היטב לתערובת בהירה, תפוחה וקצפית.
שלב 4
0 דקות
מסירים את השמנת מהאש ונפטרים מחצאי מקל הווניל. יוצקים מצקת אחת מהשמנת החמה לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. יוצקים עוד מצקת וממשיכים לטרוף וכך עד שכל השמנת בקערה והתערובת אחידה.
שלב 5
0 דקות
יוצקים לשש קעריות חסינות אש או, אם יש, לתבנית שקעים מסיליקון. הקרם אינו צריך למלא את השקעים אלא להגיע לגובה של כשבע שמיניות.
שלב 6
0 דקות
מניחים את הקעריות או תבנית השקעים בתוך תבנית אפייה גדולה ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים כך שיגיעו לחצי גובה הקרם שבקעריות. אופים כך במשך 35 דקות, עד שהקרם מתייצב וכשמטלטלים את התבנית לא נוצרים בו גלים. מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר, ואז אפשר להחליט איך להמשיך:
שלב 7
0 דקות
אם רוצים קרם ברולה רגיל, סמוך להגשה: מפזרים על כל מנה כף סוכר חום ואופים (בזהירות!) מתחת לגריל לוהט עד שהסוכר שחום ומבעבע, אבל לא שחור ושרוף. מגישים מייד.
שלב 8
0 דקות
אם רוצים קרם סמי פרדו (קפוא למחצה): מקפיאים ל-12 שעות לפחות (אפשר עד שבוע). מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה שטוחה.
שלב 9
0 דקות
מחכים שעה שיפשיר טיפונת ואז מפזרים מעל כל מנה כף סוכר חום וחורכים את הסוכר בעזרת מבער.
שלב 1
מתוך
9
מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות.
שלב 2
מתוך
9
יוצקים את השמנות לסיר קטן. חוצים את מקל הווניל לאורכו ומקרצפים ממנו בעזרת גב סכין את האבקה השחורה שבו. שמים את האבקה ואת חצאי התרמיל התוך השמנת. מערבבים היטב כדי שהאבקה תתפזר בשמנת ומביאים אל סף רתיחה. מערבבים מדי פעם.
שלב 3
מתוך
9
בינתיים, שמים את החלמונים בקערה יחד עם ארבע כפות סוכר וטורפים היטב לתערובת בהירה, תפוחה וקצפית.
שלב 4
מתוך
9
מסירים את השמנת מהאש ונפטרים מחצאי מקל הווניל. יוצקים מצקת אחת מהשמנת החמה לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. יוצקים עוד מצקת וממשיכים לטרוף וכך עד שכל השמנת בקערה והתערובת אחידה.
שלב 5
מתוך
9
יוצקים לשש קעריות חסינות אש או, אם יש, לתבנית שקעים מסיליקון. הקרם אינו צריך למלא את השקעים אלא להגיע לגובה של כשבע שמיניות.
שלב 6
מתוך
9
מניחים את הקעריות או תבנית השקעים בתוך תבנית אפייה גדולה ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים כך שיגיעו לחצי גובה הקרם שבקעריות. אופים כך במשך 35 דקות, עד שהקרם מתייצב וכשמטלטלים את התבנית לא נוצרים בו גלים. מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר, ואז אפשר להחליט איך להמשיך:
שלב 7
מתוך
9
אם רוצים קרם ברולה רגיל, סמוך להגשה: מפזרים על כל מנה כף סוכר חום ואופים (בזהירות!) מתחת לגריל לוהט עד שהסוכר שחום ומבעבע, אבל לא שחור ושרוף. מגישים מייד.
שלב 8
מתוך
9
אם רוצים קרם סמי פרדו (קפוא למחצה): מקפיאים ל-12 שעות לפחות (אפשר עד שבוע). מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה שטוחה.
שלב 9
מתוך
9
מחכים שעה שיפשיר טיפונת ואז מפזרים מעל כל מנה כף סוכר חום וחורכים את הסוכר בעזרת מבער.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0