המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים 70 גרם חמאה במחבת קטנה. ממיסים את החמאה על אש בינונית, כאשר החמאה נמסה שופכים אותה לקערה.
מוסיפים לקערה את החלב והביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערה את המלח, קמח וארבע כפות מהסוכר הלבן, ומערבבים במזלג עד אשר מתקבלת בלילה חלקה. אם נוצרים גושי קמח, מועכים אותם במזלג על דפנות הקערה.
מחממים שוב את המחבת הקטנה על אש בנונית. מניחים במחבת 2 כפות מהבלילה, דואגים שהבלילה תכסה את כל המחבת.
כאשר נוצרות בועות מחזיקים בידית המחבת והופכים את הקרפ במרית. כעבור מספר שניות מוציאים את הקרפ לצלחת. חוזרים על התהליך עד לסיום הבלילה.
ממיסים במחבת גדולה את החמאה הנותרת. מוסיפים את שאר הסוכר הלבן, סוכר חום, מיץ תפוזים וגרירת קליפת תפוז.
מנמיכים את האש ומערבבים היטב. מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. חשוב כל הזמן לבחוש את הרוטב על מנת שלא ישרף. מורידים מהאש.
טובלים את הקרפ ברוטב, הופכים אותו מספר פעמים על מנת שיספוג כמה שיותר מהרוטב. מוצאים ומקפלים לחצי עיגול ולאחר מכן מקפלים שוב לרבע עיגול. מניחים על צלחת ההגשה.
חוזרים על התהליך עם כל הקרפים, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0