המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת המיקסר מתחילים להקציף את הביצים.
כשהביצים מתחילות להעלות קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
מעבירים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים במשך כמה דקות עד שהקצף בהיר ויציב.
מוסיפים את הקמח התופח ומקפלים עם לקקן בעדינות עד שכל הקמח נטמע בתערובת. אם יש גושי קמח פשוט מרימים אותם עם המרית ומנערים מעט כך שהקמח יתפזר בבצק ואז ממשיכים לקפל.
מחלקים את התערובת ל-5-6 קערות ומתחילים בצביעה: בכל קערה מניחים טיפה של צבע ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. זכרו להתחיל עם מעט צבע כי תמיד אפשר להוסיף עוד.
מעבירים את הבצקים הצבועים לשקיות זילוף.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומתחילים לזלף את הבצק לפי הדוגמא שמעוניינים לקבל.
בזמן הזילוף מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
אופים את הרולדה בחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות. בתום האפייה ניתן לרולדה להתקרר.
הסברים והבהרות: כשהרולדה יוצאת מהתנור החלק העליון שלה נראה קצת פחות אטרקטיבי כי החלק העליון של הבצק מתייבש באפיה. על החלק הזה נמרח את הקרם ואז נגלגל את הרולדה כך שיראו את החלק התחתון. מצננים מעט אך מקפידים לעבוד כשהרולדה עוד חמימה כדי שלא תתפרק.
מכינים את הרולדה לגלגול: חותכים את הקצוות היבשים ומיישרים את השוליים. הופכים את הרולדה על נייר אפיה חדש ומקלפים את הנייר מהחלק התחתון של הרולדה.
לאחר מכן הופכים בחזרה את הרולדה כך שהחלק התחתון והיפה יהיה כלפי מטה (ולבסוף מגלגלים את הרולדה בתוך נייר האפיה).
חשוב לבצע את הגלגול כשהרולדה עדיין חמימה, זה ימנע ממנה להישבר בשלב המילוי.
מכינים את המילוי: מקציפים מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב וחצי חבילה של אינסטנט פודינג.
פורסים את הרולדה, ממלאים בקרם ומגלגלים בחזרה. מניחים לרולדה להצטנן במקרר לפני הפריסה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0