המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים היטב את כל הפירות ומניחים צלחת שטוחה ריקה במקפיא (פרטים בהמשך).
חוצים את פירות ההדר לרוחב ונפטרים מהחרצנים (בחושחש יש המון). נפטרים גם מהעוקץ שחיבר את הפרי לענף. קולפים את התפוחים ונפטרים מהזרעים.
שמים את הפירות במעבד מזון ומרסקים למחית.
מעבירים את המחית לסיר גדול, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות בבעבוע עדין, עד שהריבה מסמיכה. בוחשים כל חמש דקות (כדי שלא יווצר משקע שעלול להישרף).
כשהריבה נראית מוכנה בודקים את מידת העשייה שלה כך: יוצקים כף ריבה מהסיר על הצלחת שהקפאנו ומחכים חצי דקה. מקץ חצי דקה מעבירים אצבע באמצע שלולית הריבה. אם נשאר שביל שאינו נסגר בריבה סימן שמוכן. אם הריבה חוזרת וסוגרת את השביל שנוצר, יש לבשל עוד 10 דקות (לא לשכוח לבחוש!) ולבדוק שוב.
מעבירים לצנצנות שטופות היטב וסוגרים. עד הפתיחה הראשונה הריבה יכולה להישמר מחוץ למקרר (לא באור שמש ישיר). אחרי שפותחים, הריבה יכולה להישמר במקרר עד חודשיים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0