המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסדרים את העוף בתבנית בשכבה אחת, מוסיפים לתבנית את בצלי השאלוט ושיני השום. מערבבים בקערה סויה, חומץ אורז, דבש, ג'ינג'ר ורוטב צילי חריף. יוצקים את הרוטב על העופות ומערבבים היטב. מכסים את התבנית בנייר כסף, כאשר העופות עם צד העור כלפי מטה.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. וצולים במשך כ-90 דקות.
מורידים את רדיד האלומיניום, וממשיכים בצלייה במשך כ-30 דקות נוספת.
הכנת האורז: מחממים בווק 3 כפות שמן. מוסיפים את קוביות הגזר והאפונה, הבצל הירוק ושני סוגי הפטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומטגנים במשך מספר דקות. מוציאים את הירקות מווק.
מוסיפים לווק שתי כפות שמן, ומחממים. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דק. מחזירים את הירקות לווק עם האורז. יוצקים על האורז והירקות את רוטב הסויה, ומערבבים היטב במשך כ-2 דק נוספות, ומוציאים.
מגישים את העוף והאורז עם הירקות בכלי הגשה נאה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0