המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את שאריות הנוצות מהשוקיים, שוטפים אותן ומסננים.
מוסיפים לקערית את חומרי המרינדה (החל מהיין ועד לשמן כולל), ומערבבים היטב.
מכניסים את השוקיים לכלי, ויוצקים את המרינדה לתוך הכלי עם השוקיים.
מוסיפים את פרוסות הנקטרינה והחמוציות לכלי ומשרים במשך הלילה במקרר. במהלך הזמן הזה הופכים את השוקיים מדי פעם, בכדי שהמרינדה תכסה את השוקיים מכל הצדדים.
מוציאים את הכלי מהמקרר, ומשאירים מחוץ למקרר במשך כשעתיים, עד שהשוקיים יהיו בטמפרטורת החדר.
מניחים את השוקיים בתבנית, מניחים בין השוקיים את פרוסות הנקטרינה והחמוציות.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. אופים את השוקיים במשך כשעתיים.
לאחר שעתיים יש להפוך את השוקיים.
ממשיכים לאפות כחצי שעה נוספת. מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות במשך עשר דקות.
לאחר ששוקי העוף קיבלו צבע זהוב, יש להשאירן בתנור חם וכבוי במשך כחצי שעה נוספת, לפחות, על מנת שתהליך הקירור יהיה איטי ושהרוטב יתקרמל וידבק לעוף ויצפה אותו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0