המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפשירים ושמים את השעועית בקערה, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח, משהים כ-5 דקות ומסננים.
יוצקים את השמן למחבת עמוקה ורחבה, מוסיפים את השום, מעמידים על להבה נמוכה ומאדים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהשמן מתחמם מעט.
מפזרים את הסוכר, מערבבים, וכשהשום מתחיל להזהיב יוצקים את המים ואת מיץ הלימון, ומוסיפים את החרדל, הפלפל, והמלח.
מערבבים היטב, מוסיפים מיד את השעועית ומערבבים, תוך כדי הקפדה שכל השעועית תכוסה ברוטב. אין לכסות את המחבת, אבל יש לערבב לעתים תכופות במשך כ-5-7 דקות הבישול, כדי שכל תרמילי השעועית יספגו את הרוטב. השעועית צריכה להישאר פריכה וקשה מעט.
מוציאים את השעועית לקערה, מפזרים את הבוטנים, מערבבים ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0